leestijd 2 minuten

Linklove no. 2 (Security)

Tags: linklove Windows Categories: security

💻 Hack! - Een tijdje terug bleek een populaire opschoontool voor Windows computer genaamd CCleamer zelf besmet met malware. De download waar de malware in verstopt zat werd nota bene geleverd door Avast, zelf een beveiligingsbedrijf. Zelf gebruik ik CCleaner ook, het werkt prima. Daarom schrok ik destijds dan ook van het bericht hierover. Gelukkig gebruikte ik net aan niet de besmette versie. Nu is er een bloedstollende en uitgebreide analyse verschenen van de CCleamer hack waarin verteld wordt hoe de hackers te werk gingen, wie ze op het ook hadden, en hoe dit zo kon gebeuren. En welke lessen iedere computergebruiker en ieder IT-bedrijf hier uit kan halen.

👮 Telegram - Rusland doet er alles aan om de versleutelde-berichtendienst Telegram te stoppen. Reden: de overheid kan niet meekijken in de berichten, want die zijn (te) goed beveiligd. ….. Volgens de oprichter van de dienst lukt dat blokkeren van miljoenen IP-adressen om Telegram tegen te houden echter niet zo goed.

💾 Zero Day - Opnieuw is er een ernstig lek gevonden in Internet Explorer waarvoor Microsoft nog geen patch beschikbaar heeft. Het is nog onduidelijk wie er precies achter zit. Het zou bijvoorbeeld om een zogeheten APT kunnen gaan, een organisatie die namens een staat hacks verricht. Maar dit zijn geruchten. Feit is dat wanneer je nog Internet Explorer gebruikt je gevaar loopt. Veel succes voor iedereen die nog aan legacy IE-websites vastzit…