leestijd 2 minuten

Linklove no. 5 (Privacy)

Tags: linklove Facebook zoekmachines muziekindustrie Categories: privacy

Zoek je een machine die je zoekgeschiedenis <> bijhoudt? Die is er, in de vorm van DuckDuckGo. Ze houden letterlijk niets bij. Het mooiste bewijs dat het opbouwen van een persoonlijk profiel ook helemaal niet nodig is om als search engine goed te kunnen werken. Persoonlijke ervaring: een aantal jaar terug waren hun resultaten nog zo-zo, nu vind ik meestal direct wat nodig is.
Op het ondergewaardeerde Quora vind je de ultieme alles-wat-je-nooit-durfde-te-vragen over DDG: ” Why should I use DuckDuckGo instead of Google? “
Tenslotte het privacy statement van DuckDuckGo zelf waar je verder alle info direct van de bron.

🐟 🐟 🐟 Het kan u bijna niet ontgaan zijn, want ook buiten techkringen in het nieuws: Cambridge Analytica sluit de poorten. Joepie? Nee hoor, dit is een grondig voorbereide actie waarbij in feite gewoon een bedrijfsnaamverandering plaats heeft gevonden. De grote vissen zijn overgesprongen naar een andere vijver.
” Cambridge Analytica dismantled for good? Nope: It just changed its name to Emerdata “

🎡 Hoe weet de muziekindustrie hoeveel reclame er nodig is voordat luisteraars dan maar een abonnememt nemen? Gewoon, door grootschalig testen onder freeriders. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik gefascineerd ben door omvang van dit experiment. Tegelijk geeft dit het inzicht dat de tijd van zomaar muziek luisteren voorbij. Die CD’s zouden zomaar weer uit de kast gehaald kunnen worden.
PS hoera voor de Record Store Day - was er onlangs graag bij geweest, was drukbezocht schijnt.
gevonden via twitter

⏰ In de VS (waar anders) is een seriemoordenaar en verkrachter gevonden met behulp van DNA-materiaal dat een verwant van hem op een genealogiewebsite plaatste. De speurders hebben genetisch materiaal dat ze op de verschillende crime scenes vonden geüpload en vonden uiteindelijk een match. Nu is het altijd +1 wanneer een moordenaar gevonden wordt, laat daar geen twijfel over bestaan. Tegelijk werpt dit een ander licht op dergelijke sites: leuk om er zo achter te komen waar je voorgeslacht vandaan komt maar tegelijk zit er een duister randje aan. Nu gaat het om een moordenaar en zal niemand bezwaar aantekenen; maar wat gaat er in de toekomst met al die genetische profielen gebeuren?

πŸƒ EΓ©n van de twee oprichters van WhatsApp, Jan Koum, stopt per direct bij Facebook. Jan vertrekt na een interne strijd over privacy en de encryptie in WhatsApp. Facebook zou die willen verzwakken voor commercieel gewin. Tot nu toe wordt er namelijk nog geen geld verdiend met de SMS-vervanger. Meer bij de Washington Post