leestijd 1 minuten

Linklove no. 6 (Security)

Tags: linklove politie hackers Categories: security

👊 👏 🚨 Grootste DDOS-website opgerold. “Laat dit een waarschuwing zijn aan ieder die wil DDoSsen.” Goede actie eind april van de Nationale Politie in samenwerking met een hele rits andere korpsen en diensten. En met AMA op Reddit - waar de doelgroep ook rondhangt en die je achteraf in het geheel kunt teruglezen. Slim!

🔫 In de VS wil een aantal bedrijven de mogelijkheid krijgen terug te slaan wanneer ze gehackt worden. En met terugslaan wordt in deze longread van de New Yorker letterlijk bedoeld het terughacken van de hackers. Het voelt als de winkelier die de berover tegen de grond werkt en aan de politie overdraagt. Maar online heeft het meer gevolgen dan dat: tot nu is terughacken eventueel en met voorbehoud voorbehouden aan overheidsdiensten. Wanneer gewone bedrijven dit zouden mogen doen mag feitelijk iedereen een online oorlog starten. Deze kan echter meer schade veroorzaken dan men zich realiseert, want wie garandeert dat onschuldigen niet het slachtoffer van een mislukte terughack-aanval zijn? En waarmee hack je terug? Precies, met cyberwapens.
En ” if gun ownership is any indicator, more weapons tend to create more violence, and cyberweapons may be even harder to regulate than guns “